Aktuelno

Njemački dobavljač autodijelova ukida 5.500 radnih mjesta

Njemačka multinacionalna kompanija Continental planira ukinuti nekoliko hiljada administrativnih radnih mjesta u posrnulom odjelu za automobilske dijelove…

Njemačka multinacionalna kompanija Continental planira ukinuti nekoliko hiljada administrativnih radnih mjesta u posrnulom odjelu za automobilske dijelove, izvijestio je poslovni list Manager Magazin.

Odjel za automobilske ekrane i sisteme pomoći u vožnji ukinut će oko 5.500 radnih mjesta širom svijeta, izvijestio je Manager Magazin, pozivajući se na upućene izvore, prenijela je Hina.

To je nešto manje od tri posto od ukupno 200.000 zaposlenih u Continentalu, prema podacima s kraja sepembra.

Planiraju ukinuti u prvom redu administrativna radna mjesta, dok će ona u proizvodnji i razvoju očito za sada biti pošteđena, navodi se u izvještaju. Najmanje hiljadu radnih mjesta Continental će ukinuti u matičnoj Njemačkoj, dodaje se. Ukidanjem radnih mjesta šef odjela Philipp von Hirschheydt želi uštedjeti oko 400 miliona dolara godišnje od 2025. godine, prema časopisu, piše biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh