Aktuelno

Ljudi vole Mercedes, ali ne na baterije

Većina proizvođača automobila ide punom parom ka elektrifikaciji, ali za neke će, izgleda, taj put biti nešto teži nego što se očekivalo.

Mercedes- - Logodesignlove.com

Jedno od velikih imena industrije koje bi moglo da se muči (neočekivano) sa elektrifikacijom, jeste Mercedes-Benz, čijim prodavcima nije lako kada treba da naprave profit od EV.

Mercedesovim prodavcima je bilo potrebno prosječno 82 dana da prodaju EV prošlog mjeseca, mnogo duže od prosjeka za njihove luksuzne automobile (57 dana) i konkurenta BMW-a (38 dana). Električna linija ovog proizvođača automobila u SAD trenutno uključuje EQS i EQS SUV, EQE i EQE SUV, EQB, kao i premijum model, EQS SUV Maybach.

Sa cijenama koje počinju od oko 53.000 dolara, Mercedesova EV linija bi mogla da cijenom odvraća potencijalne mušterije, što prodavci žele da poprave popustima, ali u Mercedesu nisu baš spremni na kompromise.

Iz jednog salona su, tako, za Automotive News rekli da je Mercedesova nespremnost da ponudi popuste značajan razlog za pad tražnje. Dodali su i da su cijene EV problem.

Cijena možda nije tako velika prepreka za kupce Mercedesa kao za neke druge brendove, ali svi trenutno razmišljaju o novcu. Kamatne stope su visoke, a sve ostalo u životima kupaca je skuplje, tako da se sada obraća pažnja na apsolutno sve što se kupuje.

Takođe, tržište električnih vozila je tek u povoju, i kupci nisu baš zadovoljni zbog toga što uglavnom isle da ih proizvođači tretiraju kao “pokusne kuniće” kada isprobavaju nova tehnološka rješenja, prenosi b92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh