Aktuelno

BROJ je drastično narastao unazad dva desetljeća: Znate li koliko automobila trenutno ima na Zemlji?

Usprkos pandemiji i dvije velike recesije, broj automobila na našoj planeti nezaustavljivo raste. Možete li pogoditi koliko automobila trenutno vozi cestama Zemlje?

Još prije 14 godina govorilo se o milijunima, a danas se taj broj drastično povećao. Dio zasluga tu ide na račun sve veće pouzdanosti, ali možda najveći zamah povećanju automobila je dalo kinesko tržište. Zbrojimo li sve automobile koji trenutno voze Zemljom, stare i nove, doći ćemo do iznosa od nevjerojatnih 1.47 milijardi primjeraka.

Procjena je to na osnovu podataka Hedges & Company, a otkriva nam i kako su ti automobili raspoređeni po kontinentima, pa i samim zemljama, piše The Drive.

Ako ste mislili da je Sjeverna Amerika i dalje predvodnik s najviše automobila, prevarili ste se. Titula najvećeg ide Kini s 415 milijuna registriranih automobila u 2022. godini i upravo zahvaljujući Kini, pobjednik među kontinentima je Azija s ukupno 543 milijuna automobila.

Iza Azije na red dolazi Europa s 413 milijuna automobila. Potom na red dolazi Sjeverna Amerika s 358 milijuna automobila, od čega njih čak 78% otpada na SAD.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh