Aktuelno

Peto izdanje Golf-Festa u Sarajevu

Tradicionalna manifestacija “Golf-Fest”, ove je godine u Sarajevu okupila oko 35 vlasnika automobila marke golf iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja.

Golf-Fest - fena

Automobili marke “golf”, od prve do sedme generacije, koji su izuzetno popularni na ovim prostorima, izloženi danas na Trgu djece Sarajeva privukli su pažnju brojnih zaljubljenika u ta vozila, ali i znatiželjnika koji su se zatekli na mjestu događaja.

Uime organizatora ove manifestacije, predsjednik Auto kluba “4X4” Mirko Gerh izjavio je kako je izložbi vozila prethodila jutarnja verifikacija, potom i defile kroz glavni grad Bosne i Hercegovine, a u kasnim poslijepodnevnim satima slijedi druženje u Vilsonovom šetalištu gdje će biti upriličeno proglašenje pobjednika.

Gerh je kazao kako je golf na ovim prostorima važio za najpopularniji automobil, ne samo u BiH, nego i u bivšoj SFRJ, a s obzirom na to da su se “golf 1” i “golf 2” proizvodili u Tvornici automobila Sarajevo (TAS) u Vogošći.

Gerh ističe kako će “Golf-Fest” biti krunisan dodjelom nagrada, a između ostalih, bit će uručene nagrade za najstarije i najoriginalnije vozilo.

Dodao je kako je na izložbi predstavljeno nekoliko originalnih golfova “1” i “2”, koji su proizvedeni u TAS-u.

Uporedo s vozilima marke “golf”, uključujući i savremeni primjerak na električni pogon, izložene su i različite marke novih automobila, ali se, kako je pojasnio Gerh, radi o drugoj manifestaciji – višednevnom jesenjem Auto-Showu, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh