Aktuelno

Rat ih rastavio, a sad došli sa svih strana i okupili se u rodnom gradu

Bivši maturanti bihaćke Gimnazije koji su svoje školovanje okončali 1991/1992 godine, pred početak rata i agresije na Bihać i BiH, obilježili su 30 godina. Premda su mnogi udaljeni od svog rodnog grada, vratili su mu se na trenutak doputovavši iz brojnih evropskih država u kojima danas žive i rade. Uspomene su još svježe.

Bilo ih je tada oko 150 u pet odjeljenja, a danas, nakon 30 godina, okupilo ih se znatno manje na prozivci u školskoj učionici koju su, umjesto njihovih razrednika, obavile profesorice Fatima Nikolić, Aida Sadiković-Kerstner i Slobodanka Ruždijić.

Uspješna je to generacija izrasla u jednako uspješne ekonomiste, ljekare, profesore, novinare… Aktualni direktor Gimnazije u Bihaću Jasmin Hodžić jedan je od bivših maturanata škole. Bivša maturantica te generacije je i novinarka Anita Ibradžić.

– Mnogo je nas upravo iz ove generacije u novinarstvu. Preko noći smo morali odrasti, našli se u vihoru rata jer smo 1992. godine bili maturanti. U cvijetu mladosti bili smo na rubu egzistencije i u najtežem ratu. Drago mi je da smo se nakon 30 godina uspjeli okupiti – kaže Anita.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh