Aktuelno

Britanci zabranili reklamu Land Rovera, razlog je bizaran

ASA je utvrdila da se krši Kodeks jer se sve svodi na to da se tri Land Roverova Defendera parkiraju u blizini provalije

Britansko tijelo koje razmatra žalbe gledalaca, ASA, zabranilo je emitovanje nove reklame za Land Rover Defender pod nazivom “Above and Beyond Land”, a razlog je bizaran.

Naime, gledaoce je, uprkos korištenju mnogih izmišljenjih detalja, kao što su semafor ili saobraćajac koji reguliše saobraćaj u nedođiji, uznemirilo korištenje parking senzora i kamera.

ASA, koja odlučuje da li su reklame obmanjujuće ili na neki drugi način krše Kodeks o oglašavanju na britanskoj televiziji, je utvrdila da se krši Kodeks jer se sve svodi na to da se tri Land Roverova Defendera parkiraju u blizini provalije.

Kamera zumira jedan od automobila prilikom parkiranja u rikverc, uz korišćenje parking senzora i kamere. ASA je analizirala žalbe gledaoca i potvrdila da su bili u pravu jer parking senzor upozorava na prepreke, a ne na prazan prostor, kao što je prikazano na snimku.

Jaguar Land Rover je u svoju odbranu naveo da su se senzori oglasili u videu jer su otkrili kamene prepreke na tlu, ali taj argument nije ubijedio komisiju, navodi b92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh