Aktuelno

Džaferović u Kalinovniku: Mladić nije heroj, već civilizacijska sramota

Porodice ubijenih i nestalih, članovi Udruženja “Istina-Kalinovik 92” kao i brojne delegacije obilježili su 29. godišnjicu stradanja Bošnjaka u Kalinoviku.

Obilježavanju je prisustvovao i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

“Moja posebna poruka u Kalinoviku je poziv lokalnim strukturama vlasti da se konačno suoče s istinom. Ratko Mladić neće biti upamćen kao heroj. U civiliziranom svijetu on će biti upamćen samo kao zločinac, a svi mi treba da idemo civiliziranim putem, putem civiliziranog svijeta, a ne putem barbarstva. Neka uklone ovaj mural koji nas dočeka na ulazu u Kalinovik, jer to je civilizacijska sramota”, dodao je Džaferović.

Naglasio je važnost njegovanja kulture sjećanja te naglasio da sva udruženja u BIH, poput Udruženja “Istina-Kalinovik 92” trebaju biti uporni u borbi za istinu i pravdu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh