Aktuelno

Džaferović nakon rezolucije EP: Zagrebe, dobro se zamisli

Današnji rezultat glasanja u EP treba biti jasna poruka i svima onima, koji pokušavaju iznuditi izmjene Izbornog zakona s ciljem dalje etno-teritorijalne podjele Bosne i Hercegovine, jer očigledno je da takav koncept nema podršku demokratske većine ni u Evropi ni u Bosni i Hercegovini, poručio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Šefik Džaferović - Zenit.ba

“Bosna i Hercegovina treba da reformiše svoj Ustav i zakone na temelju presuda Evropskog suda za ljudska prava i preporuka Evropske komisije, kako bi se otklonila diskriminacija i osigurala ravnopravnost svih građana u svakom dijelu zemlje”, naglasio je.

“Nakon odbijanja NATO-a na proteklom samitu da uvrsti slične formulacije u svoju deklaraciju, ovo je druga po redu važna poruka, nakon koje bi zvanični Zagreb trebao dobro da se zamisli i da počne mijenjati politiku prema Bosni i Hercegovini”, poručio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh