Aktuelno

Licemjerje autoindustrije prikazano kroz sudar dvije generacije istih automobila

Na tzv. tržištima u razvoju nude se modeli čija je glavna kvaliteta cijena, ali nauštrb performansi, posebno onih vezanih za sigurnost.

Nissan generacijski crash test - YouTube

Tu posebno mislimo na pojedina tržišta u Južnoj Americi i Africi, a čije nam rezultate redovno servira Global NCAP. U najnovijem crash-testu učestvovale su nova-stara Nissan Navara s njenom posljednjom generacijom.

Sraz u obliku frontalnog sudara pri 56 km/h je jasno prikazao koliko je autoindustrija napredovala u posljednjih dvadesetak godina.

Naime, nova-stara Navara kakva se nudi u Južnoj Africi se zasniva na modelu s kraja prošlog milenijuma. Ista ta Navara je već jednom bila dobila katastrofalne ocjene, a proizvodi se u fabrici u Rosslynu. Njoj je suprotstavljen novi primjerak proizveden u Barceloni, zajedno s X klasom, piše “Index“.

Umjesto bilo kakvog komentara samo ćemo reći kako bi vozač u južnoafričkoj Navari preminuo na licu mjesta, dok bi drugi vozač doslovno odšetao s mjesta nesreće.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh