Svijet

Rijad daje pomoć Kijevu u vrijednosti od 400 miliona dolara

Saudijska Arabija obezbijedit će Ukrajini humanitarnu pomoć u vrijednosti od 400 miliona dolara, javila je saudijska novinska agencija SPA.

Saudijska Arabija zastava - Nezavisne.com

Agencija navodi da je prestolonasljednik Mohammed bin Salman juče razgovarao telefonom sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Princ prestolonasljednik izrazio je spremnost kraljevine da nastavi sa ulogom posrednika kao i podršku svemu što doprinosi deeskalaciji.

Zelenski se zahvalio Salmanu zbog spremnosti Rijada da nastavi sa posredničkim naporima s ciljem rješenja ukrajinskog sukoba.

Saudijska Arabija, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati već su isporučili nekoliko paketa humanitarne pomoći Ukrajincima koji su pobjegli u druge dijelove Evrope, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh