Internet

INSTAGRAM UKINUO NAJPOPULARNIJU OPCIJU! KORISNICI SE HVATAJU ZA GLAVU

Instagram se ne pozdravlja samo sa IGTV aplikacijom, jer kako piše TechCrunch, mnogi su primijetili da su Instagramove samostalne aplikacije Boomerang i Hyperlapse nestale iz prodavnica aplikacija.

Instagram - Nezavisne.com

Boomerang je bio dostupan za Android na Google Play-u preko direktnog linka, ali pretrage nisu davale rezultate.

Kompanija Meta kaže da je Instagram povukao aplikacije “kako bi se bolje fokusirao na glavnu aplikaciju (Instagram).”

Podaci Apptopia-e sugerišu da je Instagram povukao Boomerang i Hyperlapse iz prodavnica nakon 1. marta. Boomerang je i dalje bio relativno popularna aplikacija, sa prosječnih 26.000 preuzimanja dnevno, prije nego što je ukinut, kaže Apptopia.

Ipak, ovo nije preveliko iznenađenje.

Aplikacije Boomerang i Hyperlapse su se pojavile u vrijeme kada su telefoni imali ograničene performanse. Hyperlapse je nudio bolje iskustvo snimanja time-lapse videa na nekim uređajima. Međutim, ove aplikacije su već integrisane u glavnu Instagram aplikaciju.

Aplikacija Layout, koja se koristi za kreiranje kolaža, još uvijek je dostupna za preuzimanje, ali kako je i ona je već integrisana u glavnu Instagram aplikaciju očekuje se i njeno povlačenje iz prodavnica aplikacija. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh