Vijesti

U toku velika policijska akcija na suzbijanju organizovanog kriminala

Aktivnosti se provode na području Banja Luke i entiteta Republika Srpska, kao i Tuzlanskog i Sarajevskog kantona u Federaciji BiH

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine na području oba bh. entiteta provode se aktivnosti u borbi protiv organizovanog međunarodnog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, prenosi Anadolu Agency (AA).

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju, koordiniše rad na terenu velikog broja policijskih službenika iz više policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.

Aktivnosti se provode na području Banja Luke i entiteta Republika Srpska, kao i Tuzlanskog i Sarajevskog kantona u Federaciji BiH.

U okviru predmeta, ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona, kao i Evropske unije, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

“Nakon što se provedu lišenja slobode osumnjičenih, kao i pretresi osoba i objekata koji su predmet istrage, postupajući tužilac će dati upute za dalje istražne aktivnosti u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh