Svijet

Supruga košarkaša Kobea Bryanta: Na internetu sam saznala za njegovu smrt

Vanessa Bryant, supruga stradalog NBA košarkaša Kobea Bryanta, izjavila je da je za njegovu smrt saznala nakon što je na mobitelu dobila notifikaciju, obavijest sa porukom “RIP Kobe” (Počivaj u miru Kobe).

Kobe i Vanessa Bryant - Instagram

Košarkaš, njihova 13-godišnja kćerka Gianna i još sedam osoba poginuli su u padu helikoptera u januaru prošle godine. Vanessa je u međuvremenu podigla tužbu protiv policije u Los Angelesu zbog nemara i narušavanja privatnosti.

Tvrdi da su joj policajci pokazali fotografije mjesta nesreća, a na kojima su se vidjela tijela Kobea i Gianne. Prilikom davanja iskaza u policiji, tužioc ju je pitao kada je prvi put obaviještena o nesreći.

Izjavila je da ju je porodični asistent obavijestio da su njen suprug i kćerka bili u helikopteru koji se srušio, ali da je pet osoba preživjelo. Vjerovala je da su članovi njene porodice među preživjelima.

Ali, nakon toga je počela dobijati poruke preko mobitela. prneosi “Klix“.

“U ruci sam držala mobitel uporno pokušavajući da pozovem supruga, a onda su počele stizati notifikacije sa porukom ‘RIP Kobe. RIP Kobe. RIP Kobe’. Moj život bez supruga i kćerke neće biti isti kao prije”, kazala je u iskazu policiji.

Vanessa je objavila je i identitet policajaca koji su joj pokazali fotografije sa uznemirujućim prizorima. Također tvrdi da je jedan od policajaca fotografiju na kojoj se vidi tijelo slavnog košarkaša pokazao šankeru.

List Los Angeles Times je u februaru prošle godine objavio da je internom istragom utvrđeno da su policajci pokazali ove fotografije. Vanessa je poručila da se nije smjelo desiti da zbog fotografija trpi bol i strah.

Prema njenim riječima, zamolila je šerifa Alexa Villanuevau da onemogući fotografisanje mjesta nesreće. U policiji nisu željeli komentarisati njene navode.

Istakla je da je zadržala odjeću koju su nosili članovi njene porodice kada se nesreća desila, piše BBC.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh