Sastojci:
1,5 kg mladog krompira
200 ml ulja
1 kašika suvog začina
1 kašičica soli ili po ukusu
1 glavica crnog luka
1 srednja babura paprika
pola kašičice bibera i malo bijelog luka, peršunov list začine možete da kombinujete i sami one koje volite
voda
Priprema:
Uključiti rernu na 220 stepeni.
Krompir oprati i očistiti od ljuske ako je potrebno.
Veće krompire presjeći, manje ne. Mogu da budu i malo krupniji. Nije potrebno jako sitniti.
Poređati krompir u veliki pleh od rerne, preliti uljem i začinima, nasjeckati sitno luk i papriku, a zatim naliti vode da bude preko polovine krompira. Ne treba da bude potpuno natopljen.
Staviti u rernu da se kuva/peče. Poslije sat vremena kašikom promiješati, koliko je moguće isprevrtati krompir. Ne morate jedan po jedan nego samo onaj koji vam se učini da je počeo odgore da se peče.
Vratiti u rernu još pola sata, pa uključiti ventilator (ko ima) nekih 20 minuta. Ko nema vrijeme pečenja je još 30 minuta. Ili dok lijepo ne porumeni, a u tepsiji ostane još tečnosti. Nije potrebno da sva ispari, nego da dijelovi krompira ostanu u tom saftu od luka i paprike kako bi krompir ostao sočan,pišu Nezavisne