Hrana i piće

Mladi krompir iz rerne

Sezona je mladog krompira, a ovo je naš prijedlog kako da ga pripremite.

nezavisne

Sastojci:

1,5 kg mladog krompira

200 ml ulja

1 kašika suvog začina

1 kašičica soli ili po ukusu

1 glavica crnog luka

1 srednja babura paprika

pola kašičice bibera i malo bijelog luka, peršunov list začine možete da kombinujete i sami one koje volite

voda

Priprema:

Uključiti rernu na 220 stepeni.

Krompir oprati i očistiti od ljuske ako je potrebno.

Veće krompire presjeći, manje ne. Mogu da budu i malo krupniji. Nije potrebno jako sitniti.

Poređati krompir u veliki pleh od rerne, preliti uljem i začinima, nasjeckati sitno luk i papriku, a zatim naliti vode da bude preko polovine krompira. Ne treba da bude potpuno natopljen.

Staviti u rernu da se kuva/peče. Poslije sat vremena kašikom promiješati, koliko je moguće isprevrtati krompir. Ne morate jedan po jedan nego samo onaj koji vam se učini da je počeo odgore da se peče.

Vratiti u rernu još pola sata, pa uključiti ventilator (ko ima) nekih 20 minuta. Ko nema vrijeme pečenja je još 30 minuta. Ili dok lijepo ne porumeni, a u tepsiji ostane još tečnosti. Nije potrebno da sva ispari, nego da dijelovi krompira ostanu u tom saftu od luka i paprike kako bi krompir ostao sočan,pišu Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh