Film i TV

“More, marš na umivanje, gluperdo!” – “Jesi ždrao, jesi?!” – Ovo su snimci sa časova glume iz škole Mike Aleksića

Urednost, poštovanje pravila i časovi tri puta sedmično.

Mika Aleksić - Screenshot

Tako je, formalno, funkcionisala škola glume Mike Aleksića, čovjeka koji će danas odgovarati pred Višim javnim tužilaštvom povodom navoda krivične prijave koje su protiv njega podnele bivše učenice.

A iza te formalne strukture krilo se, po riječima njegovih đaka, teško vrijeđanje i kažnjavanje.

Video možete pogledati OVDJE.

Glumica Milena Radulović je hrabro u javnost iznijela sve što joj se dešavalo u dramskom studiju Mike Aleksića u svojoj ispovijesti za “Blic”, a njena ispovijest otvorila je mnoga pitanja.

O svom boravku u Aleksićevoj školi progovorile su potom i mnoge javne ličnosti. Uglavnom se sjećaju njegovove surove metodologije. Vrijeđanje, strogoća, molitve, pravila oblačenja – djevojke moraju da nose suknje, muškarci somotkse pantalone ili pantalone na faltu i cipele. Ko ne poštuje pravila, izlazi iz grupe.

Gostovao je u emisiji “Dok anđeli spavaju” prije nekoliko godina. Snimana su djeca u studiju, on, bivši đaci. Na snimku se vidi kako dječaku koji nije naučio govori: “Nisi naučio? Marš na umivanje, gluperdo!”. A onda se obraća drugom dječaku: “Joj kako me ti, čovječe moj debeli, zabrinjavaš?”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh