Svaštara

Medicinska sestra otkrila kako gumeni bomboni mogu otkriti slomljenu kost kod djeteta

UREDNICA Netmumsa Wendy Wood iz Surreya je na Facebooku podijelila savjet koji joj je dala medicinska sestra nakon što je njezina kći Grace pala na igralištu tijekom prvog dana nastave.

Gumene bombone - Novi.ba

Djevojčici su se pojavile modrice oko oka i jagodične kosti, a kad je Wendy stigla u bolnicu, medicinska sestra joj je rekla kako ubuduće može provjeriti je li njezina kći slomila kost na području lica.

“Ako je vaše dijete palo na lice i brinete se da je možda slomilo kost, dajte mu Haribo da ga sažvače. Ako ga ne mogu žvakati, krenite na odjel hitne pomoći”, napisala je.

Njezina objava je podijeljena više od 400 puta, a neki roditelji su se našalili kako bi njihova djeca jela bombone “čak i sa slomljenom jagodičnom kosti”.

No, ovaj trik je izazvao podijeljena mišljenja. Dok su jedni bili oduševljeni, druge baš i nije impresionirao te smatraju kako bi odluku o tome je li kost slomljena ipak trebali prepustiti liječnicima, piše The Sun, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh