Film i TV

Turske TV serije velika podrška turizmu

Oni koji gledaju turske serije dvostruko je vjerovatnije da će posjetiti Tursku od onih koji ne gledaju ova filmska ostvarenja, izvijestio je Netflix.

To su podaci iz istraživanja provedenog u osam zemalja: SAD-u, Indiji, Australiji, Brazilu, Francuskoj, Švedskoj, Argentini i Saudijskoj Arabiji, prenosi Daily Sabah.
Sudionici studije podijeljeni su u dvije skupine: jedna je gledala turske serije na Netflixu, a druga nije. Obje skupine su upitane hoće li posjetiti Tursku nakon završetka pandemije. U prvoj skupini (koja je gledala turske serije) 54% ispitanika odgovorilo je potvrdno na ovo pitanje, dok je u drugoj skupini 25% ispitanika odgovorilo da.

Najviše potvrdnih odgovora za posjet Turskoj, od onih koji gledaju turske serije, su iz Australije, SAD-a, Saudijske Arabije i Indije.

Prošle je godine u Turskoj bilo 51,9 milijuna turista, što je 13,7% više u odnosu na 2018. godinu, od čega su 86,2% bili strani gosti. Zemlja je prošle godine zaradila rekordnih 34,5 milijardi dolara od turizma, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh