Svaštara

Horoskop / Izazovni aspekt Sunca i Neptuna 11. juna 2020. godine: Očekuje nas energija zbunjenosti, rastrešenosti i nepovjerenja

U četvrtak, 11. juna izazovni aspekt Sunca i Neptuna kreira energiju zbunjenosti, rastrešenosti, nepovjerenja, a moguća je i pojava tuge, pa i strahova.

Žena - Unsplash

Koliko ovaj aspekt može očarati, začarati, zavesti, toliko može i podstaknuti sklonost manipulacijama, kao i bijeg od problema. Guramo glavu u pijesak, a probleme pod tepih. Lakše zavaramo sami sebe, ali i druge, lakovjerni smo. Čeznemo za nečim što nemamo, a ne vidimo sve ono što imamo i na čemu bi trebalo da budemo zahvalni. Mogla bi nas mučiti neizvjesnost ili neka nejasnoća. Horizonti su sada magloviti, pa budite strpljivi, piše astrolog Julijana Oremović.

  • ako ste tužni ili zabrinuti, dopustite tom osjećaju da bude tu, vidite šta vam govori
  • ako vas neko ili nešto ugrožava, iskorišćava, prekoračuje vaše granice, pobrinite se za sebe. Riječ ‘ne’ nekad ima čarobnu moć samozaštite.
  • život u mašti prijatniji je od života od stvarnosti, ali dugoročno može i zaboljeti, naročito kada maske padnu i pokaže se istine
  • odmorite se danas, šetajte pored vode, uživajte u dugoj kupki, meditirajte
  • izbjegavajte društvo onih koji se stalno nešto žale i ništa im nije po volji
  • izbjegavajte laži i ne skrivajte istinu, oprezno i s tajnama i tračevima
  • je li ono što vidite ili u šta vjerujete iluzija ili je stvarno, moguće?
  • osjećaj krivice može vas podstaknuti na izvinjavanje, ali jeste li uistinu pogrešni ili je to osjećaj koji živi u vama već jako dugo?

Tokom dana Mjesec će ući u znak Riba i dodatno pojačati ovu senzibilnu i ranjivu energiju.

Pripazite u saobraćaju, oprezno s alkoholom, pazite šta govorite – neka riječi ne lažu, ne ucjenjuju i ne obećavaju nešto što ne mogu ispuniti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh