Svijet

Šta se desilo sa Kimom? Doktori tvrde da postoji dokaz da je operisan

Tragovi na zglobu desne ruke sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una nagovještavaju da je on imao operaciju na srcu..

Kim Jong-un - NYPost.com

Tragovi na zglobu desne ruke sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una nagovještavaju da je on imao operaciju na srcu, smatraju medicinski stručnjaci koji su pregledali video snimke njegove posjete jednoj fabrici nakon skoro trosedmičnog odsustva iz javnog života, prenosi Dejli mejl.

Kim Jong-un – Screenshot

Međutim, zvaničnici iz Južne Koreje smatraju da on nije imao nikakvu operaciju.

Bilo je medijskih izvještaja u kojima se spekuliše o Kiminoj operaciji, koji navode promjenu načina na koji on hoda – rekao je neimenovani zvaničnik, koji je dodao da Seul ima dovoljno osnova da zaključi da on nije operisan.

Kim Džong Un pojavio se juče u javnosti prvi put poslije 20 dana pošto je prisustvovao ceremoniji otvaranja jedne fabrike sjeverno od Pjongjanga, objavila je državna agencija KCNA.

Svjetski mediji spekulisali su sedmicama o njegovom zdravlju, tvrdeći se da se nakon neuspjele operacije nalazi u životnoj opasnosti.

Kim je, prije jučerašnjeg, posljednji put viđen 11. aprila, povodom sjednice Politbiroa vladajuće Radničke partije, piše “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh