Ostali sportovi

“Tour de France” će biti održan, ali bez gledalaca uz stazu?

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu izjavila je kako smatra da bi se ovogodišnje izdanje najveće biciklističke trke na svijetu, Tour de France, moglo održati bez gledalaca uz staze.

Tour de France - Twitter

“Sve je zamislivo, pa i održavanje Toura bez gledalaca. Za razliku od ostalih takmičenja, Tour se u svom ekonomskom modelu ne oslanja na prodaju ulaznica, jer je dolazak navijača uz stazu besplatan. Smatram da je sada čitav odgovorni svijet u svojim kućama te da bi želio gledati neku televizijsku emisiju uživo, pa održavanje Toura bez gledalaca ne bi bio tako veliki gubitak, jer bismo ga svi pratili putem malih ekrana”, izjavila je Maracineanu.

Francuska vlada je uveliko u razgovorima sa kompanijom ASO, koja organizuje Tour, u vezi mogućnosti održavanja trke , anakon što su zbog pandemije korona virusa već odloženi najveći sportski događaji, koji su se trebali održati u 2020., Olimpijske igre u Tokiju te fudbalski Euro, prenosi “Hina”.

Ovogodišnji Tour bi trebao početi 27. juna u Nici i završiti 19. jula u Parizu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh