Fudbal

Radnik i Sarajevo podijelili bodove, Čelik bolji od Zvijezde

Radnik i Sarajevo su u Bijeljini otvorili 16. kolo Premijer lige BiH i podijelili su bodove.

No image - Haber.ba

U prvom poluvremenu susreta koji je imao epitet derbija kola, nije viđeno previše uzbuđenja te se na odmor otišlo bez pogodaka.

Nastavak susreta donosi bolji fudbal, a Sarajevo odmah dolazi do vodstva u 46. minuti i to na kakav način. Simonović je vraćao loptu Bilobrku, a ona je odskočila, prevarila golmana Radnika i otišla u mrežu.

Sarajevo je diktiralo tempo i nakon vodstva, imali su nekoliko dobrih prilika i mogli su riješiti utakmicu. Ali, nisu i Radnik je to kaznio u 81. minuti.

Lijepa akcija Radnika, lopta dolazi do Bradonjića, a ovaj s vrha šesnaesterca preciznim udarcem matira Kovačevića za konačnih 1:1.

Sarajevo nakon remija u Bijeljini ima 32 boda na liderskoj poziciji, tri boda više, ali i utakmicu više u odnosu na drugoplasirani Željezničar. Radnik je ostao peti i sada ima 26 bodova.

U drugoj utakmici dana, Čelik je na svom terenu bio bolji od Zvijezde 09 s 2:1.

Utakmica Zrinjski – Tuzla City počinje od 16 sati, dok Sloboda i Željezničar susret započinju pola sata kasnije.

Sutra igraju Mlados Doboj Kakanj – Borac (13:30 sati), te Široki Brijeg – Velež (16:30 sati).


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh