Fudbal

Krunić: “Nadam se da će nas lider Miralem Pjanić odvesti do pobjede”

Nakon posjete Visočkim piramidama, fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se pripremama za subotnju kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo 2020. godine na Bilinom polju protiv Finske (18.00 sati).

Rade Krunić - Twitter

Pred novinare su prije večerašnjeg treninga izašli novopečeni igrač italijanskog Milana Rade Krunić i fudbaler zagrebačkog Dinama Amer Gojak.

“Nemamo više mnogo da izgubimo, da bilo šta čekamo. Moramo igrati naš najbolji fudbal i da pobijedimo Fince. Šef je svjestan svega i spremit će nas za ofanzivni fudbal – kazao je Krunić, koji je istakao kako nije igrao u prvom meču protiv Finaca, koji je bh. tim u gostima izgubio s 0:2.”

“Ono što sam mogao vidjeti, bikvalno su u jednoj utakmici bile dvije utakmice. U prvom smo se poluvremenu dobro držali, a u drugom smo, nakon primljenog prvog gola, potpuno potonuli.”

Na pitanje o izostanku Edina Džeke i potrebom za većim doprinosom Miralema Pjanića, Krunić je odgovorio da snaga jedne reprezentacije treba da bude ekipa.

“Ali, istina je da su naši najbolji igrači Miralem Pjanić i Edin Džeko. Međutim, siguran sam da mnogi igrači jedva čekaju priliku da se dokažu, ali sigurno je i da će nam nedostajati Džeko. Nadam se da će Pjanić iskoristiti svoje liderske sposobnosti, koje ima u Juventusu”, kazao je Krunić.

Gojak je istakao kako su bodovi neophodni da bi zadržali šanse za baraž, a na novinarsku konstataciju da je u proteklim utakmicama nedostajalo potrebnog žara i zalaganja koji ih je krasio u Ligi nacija, podvukao je kako u dosadašnjem toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine nisu bili miljenici sreće.

“Mislim da je svaki igrač htio i da je dao maksimum, ali da je nedosatajao faktor sreće. U puno smo utakmica dobro igrali, ali su izostali rezultati. S pobjedom u subotu došli bismo do većeg samopouzdanja, nakon čega ćemo razmišljati o ostalim utakmicama”, kazao je Gojak, koji je podvukao kako „svih 11 igrača treba da brani gol, ali i da napada“.

“Svi se trebamo boriti za ovaj grb, jer nema drugog puta”, poručio je Gojak, koji vjeruje da su sposobni u naredna dva susreta, protiv Finske u Zenici te Grčke u Atini, upisati svih šest bodova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh