Hrana i piće

Nije svejedno: Ovo je jedino mjesto u frižideru na kojem biste trebali da čuvate jaja!

Ako jaja čuvate u vratima frižidera, kao što to većina čini, pravite veliku grešku

Jaja - Ordinacija

Nije baš svejedno u kom delu frižidera ste smestili jaja, ukoliko želite da iskoristite sva hranljiva svojstva ove namirnice.

Ako mislite da je dovoljno što ste jaja stavili u frižider, varate se. Istraživanje je pokazalo da je mjesto na kome se ona čuvaju od izuzetne važnosti. Kako biste zadržala sva hranjiva svojstva ove namirnice nikako ih ne čuvajte u vratima od frižidera,prenosi Kurir.

Kada je vrijeme za provjeru zdravlja: Hronično nadimanje stomaka može da bude prvi indikator raka i drugih teških oboljenja!

Najidealnije mjesto na koje možete da ih odložite je dno frižidera, jer je tu najkonstantnija temperatura, a upravo je ona važna za čuvanje jaja, dok u vratima ili na nekom drugom mjestu stalno varira.

Dodatni savjet: Prije nego što počnete sa pripremom bilo kog jela sa jajima potrebno je da ih ugrijete. Izvadite ih iz frižidera i ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi nekoliko minuta kako bi se ona bolje umutiča,a poslastica bila ukusnija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh