Fudbal

Italija trijumfom u Tampereu prekinula pobjednički niz Finaca

Reprezentacija Italije savladala je kao gost Finsku rezultatom 1:2, u okviru 6. kola grupe J kvaflfikacija za EP.

Italija - Agencije

Azzurri su dominirali tokom cijelog meča, propustili su nekoliko dobrih šansi, ali su ipak poveli. U 59. minuti Ciro Immobile je doveo Italijane u vodstvo, ali Fincima je izjednačenje donio Teemu Pukki pogotkom iz penala u 72. minuti.

Ipak, samo sedam minuta kasnije dosuđen je penal i na drugoj strani koji je u gol i pobjedu pretvorio Jorginho za 1:2. Ovaj rezultat svakako odgovara i našoj selekciji, ali nakon današnjeg poraza od Armenije imamo zaista minimalne šanse da se domognemo drugog mjesta.

Golove sa utakmice možete pogledati OVDJE.

U istoj grupi, u kojoj se nalazi i naša reprezentacija, Grčka je senzacionalno remizirala sa Lihtenštajnom 1:1.. Vodeći gol na meču postigao je Georgios Masouras u 33. minuti, ali je šest minuta prije kraja Denis Salanović šokirao očajne Grke i postavio je konačnih 1:1.

Španija je u grupi F zadržala maksimalan učinak pobjedom protiv Farskih Otoka sa 3:0 Dvostriki strijelac za Furiju bio je Rodrigo, dok je u posljednjim trenucima i Alcacer postigao dva gola.

Konačno, u skandinavskom okršaju u istoj grupi, Švedska i Norveška su odigrali 1:1. Poveli su Norvežani preko Johansena u 45. minuti, ali je Švede poraza spasio Forsberg golom u 60. minuti, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh