BiH

Milorad Dodik čestitao Ramazanski bajram svim muslimanima

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim vjernicima islamske vjere Ramazanski bajram sa željom da ovaj veliki praznik proslave u duhu međusobnog poštovanja i solidarnosti.

Milorad Dodik - RTRS/N1info.com

– Želim vam da Ramazanski bajram dočekate u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju u krugu porodice i prijatelja i da predstojeći praznični dani donesu mir u vaše domove – navodi se u čestitki koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH uputio poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim vjernicima islamske vjere u BiH,prenosi Avaz.

Dodik je izrazio nadu da su molitve, žrtve i odricanja tokom ramazana učvrstili snagu u svakom čovjeku da ličnim primjerom utječe na širenje ljubavi, razumijevanja i praštanja.

Muslimani u BiH i širom svijeta sutra dočekuju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika kojim se obilježava kraj ramazana, odnosno mjeseca posta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh