BiH

Hasim Šabotić: “Slučaj predsjednika VSTV-a treba da istraži Tužilaštvo BiH”

Direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Hasim Šabotić izjavio je “Feni” da bi slučaj predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije trebalo da istraži Tužilaštvo BiH.

Hasim Šabotić - Fena

Dodao je da bi Tužilaštvo, u okviru svojih ovlaštenja i nadležnosti, trebalo da izvrši sve potrebne provjere navoda, medijske istupe, objavljene snimke i da saopšti građanima šta se desilo.

Kada govorim da bi trebalo što hitnije da se to uradi, mislim da tu nema puno posla, da nema nepoznatih osoba, da se radi o poznatim osobama. Imamo ukupno tri osobe, imamo snimak koji je navodno urađen u 2018. godini, koji je objavljen prije desetak dana. Ukoliko bi Tužilaštvo brzo reagovalo, ispitalo sve činjenice i okolnosti kako se ovo desilo, mislim da bi se djelimično vratilo povjerenje kod građana kada je u pitanju pravosuđe – smatra Šabotić.

Kaže da je Tužilaštvo to koje ima isključive nadležnosti “da odgonetne ovaj slučaj“, za koji smatra da je prioritet prioriteta.

Podsjećanja radi, portal “Žurnal” nedavno je objavio informacije o navodnoj umiješanosti predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije u koruptivne radnje u vezi s krivičnim istragama.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet u povodu medijskih navoda o umiješanosti Tegeltije u koruptivne radnje, a kako je “Feni” ranije rečeno u toj instituciji bit će ispitani svi navodi s internet portala.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh