Svijet

Napad na sinagogu u SAD: Jedna osoba ubijena, troje ranjenih

U pucnjavi na vjernike u sinagogi blizu San Diega, u Sjedinjenim Državama, jedna je osoba ubijena i tri su ranjene, a predsjednik Trump je putem društvene mreže uputio “iskrenu sućut” obiteljima žrtava, javljaju svjetske agencije.

Napadač koji je zapucao na vjernike u sinagogi u Powayju, sjeverno od San Diega, na jugu Kalifornije, je 19-godišnji bijelac, objavila je Ansa. Mladić je zapucao iz poluautomatskog oružja na vjernike koji su se okupili na obred u povodu židovskog blagdana Pashe, dodaje agencija.

– Imali smo četvero ranjenih iz vatrenog oružja, jedna je osoba umrla, rekao je gradonačelnik Steve Vaus za televizijsku mrežu MSNBC, prenosi France Presse.

Rabin je ranjen u ruku i nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti, navodi agencija.

Američki predsjednik Donald Trump je u subotu uputio “iskrenu sućut” obiteljima žrtava pucnjave u sinagogi, prenosi francuska agencija.

– Zasad se čini da je riječ o zločinu iz mržnje i izražavam iskrenu sućut svima koji su stradali. Rasvijetlit ćemo tu stvar, rekao je Trump u Bijeloj kući,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh