Region

Ratko Mladić mogao bi da dođe u Srbiju u martu?

Iako ga je Međunarodni sud u Hagu prvostepenom presudom osudio na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, počinjenih ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti, general Ratko Mladić mogao bi da dođe u Srbiju na privremenu slobodu krajem marta, pišu srbijanski mediji.

Ratko Mladić - Twitter

On je zatražio od suda u Hagu da mu dozvole da na 25 godina od ubistva ode na grob svoje kćerke Ane u Beogradu, a godišnjica je 24. marta, prenosi “Prva“.

Mladićeva odbrana podnijela je zahtijev da se on pusti na sedam dana kako bi obišao grobove najbližih.

Uz zahtijev su priložili i garancije vlada Srbije i Republike Srpske da će nakon toga biti vraćen u pritvor u Sheveningenu. Čeka se odgovor sudskog vijeća.

Ratni komandant bosanksih Srba je prvostepenom presudom u Hagu osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, počinjenih ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti u BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh