Fudbal

“Sky”: Vrančić najbolji u Championshipu

Britanski “Sky Sport” vodi detaljno bodovanje fudbalera u engleskom Championshipu i na kraju sezone će proglasiti najboljeg fudbalera. Mario Vrančić u posljednje vrijeme pruža sjajne partije u dresu Norwicha i prema parametrima “Sky Sporta” trenutno je najbolji igrač kompletne lige.

Mario Vrančić - Haber.ba

Vrančić je prvi na listi fudbalera koji su trenutno u najboljoj formi sa 11,133 boda, dok je drugoplasirani Said Benrahma (Brentford) sa 8,522 boda.

Što se tiče konačne liste, na prvoj poziciji je Lukas Jutkiewitz (Birmingham) sa 63,526 bodova, a Vrančić je na 27. mjestu sa 38.185 bodova u tekućem dijelu sezone. “Sky Sport” bodovanje vodi u 34 statistička podatka i nakon svakog susreta igrač dobije određeni broj poena na osnovu učinka na terenu.

Vrančić je ove sezone u 23 odigrana susreta za Norwich (trenutno prvi na tabeli) postigao sedam golova i asistirao četiri puta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh