Svaštara

Koja je idealna razlika u godinama za uspešnu i zdravu vezu?

Jedna od najčešćih tema u ljubavnim vezama je razlika u godinama. Da li uopšte postoji idealna razlika i da li je to važan faktor za uspjeh u vezi?

Ljubav - Pult24.info

Kako se ispostavlja, nauka govori da je razlika u godinama važna i da zaista postoji idealna razlika za uspješnu i zdravu vezu, prenosi Novosti.

Prema studiji objavljenoj u Journal of Population Economics, zadovoljstvo u braku značajno opada kod parova s većom razlikom u godinama u poređenju s onima sa sličnim godinama.

Tačnije, parovi s razlikama u godinama do tri godine pokazali su veće zadovoljstvo od onih čiji je razmak od četiri do šest godina. Isto tako, parovi s razmakom od četiri do šest godina pokazali su veće zadovoljstvo od onih sa jazom od sedam i više godina. Generalno, zadovoljstvo u braku se smanjivalo kako se razlika u godinama povećavala, piše Brides.

Takođe je vrijedno napomenuti da su u prosjeku i muškarci i žene pokazali veći nivo zadovoljstva u braku kada su u braku s mlađim partnerima od onih koji imaju starije supružnike, bez obzira na razliku u godinama,pišu Nezavisne

Dok razlike u godinama imaju sposobnost da utiču na dugovječnost i zadovoljstvo veze, to nije jedini odlučujući faktor da li će zajednica biti uspješna ili ne. Kao i kod svih stvari u životu, ne postoji zlatno pravilo koje treba slijediti kada su u pitanju veze, a gore navedene statistike samo pokušavaju da identifikuju i analiziraju obrasce odnosa.

Uvijek je najvažnije ono što i sami već dobro znate – da slijedite svoje srce.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh