Svaštara

U ovim godinama ste najmoćniji u vođenju ljubavi, libido vam je najjači

Muškarac s 19 godina možda može duže, ali nema pojma šta radi, kaže Niki

vodjenje ljubavi - Shutterstock

Iako se obično misli da muškarci svoj seksualni vrhunac dostižu s 19 godina, a žene tek s 31., seksologinja Niki Goldstein tvrdi drugačije.

Ona smatra da se libido kod muškaraca i žena ne razlikuje i da oba spola do svog „najvišeg dometa“ dolaze u istom razdoblju, a to zavisi od njihovih veza, posla i porodice.

– Najbolji raspon godina je od kasnih dvadesetih do srednjih tridesetih i za muškarce i za žene – rekla je ona za Daily Mail.

– Dok ste mlađi, još ste fokusirani na karijeru, spoznaju sebe i svog tijela, dok u starijoj dobi vaše tijelo radi protiv vas – dodala je.

Objasnila je da ste krajem dvadesetih i početkom tridesetih dovoljno stari da poznajete svoje tijelo i razumijete partnera.

– Muškarac s 19 godina možda može duže, ali nema pojma šta radi – kaže Niki. Istakla je da i muškarci i žene u tridesetima dolaze do seksualnog samopouzdanja.

– Iako im u četrdesetima opada nivo testosterona, muškarci tad postaju samouvjereniji. Za većinu ljudi seks postaje bolji s godinama – zaključila je Niki i dodala da je još jedan od razloga što nam se u tim godinama povećava libido činjenica da je tad seks mnogo bolji. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh