Svaštara

Uz ovaj trik hrana se neće lijepiti za tavu

Vinski prašak za pecivo pokazao se kao izvrsno sredstvo kod čišćenja tvrdokornih naslaga na tavi ili loncima koje su nastale jer se hrana za njih zalijepila.

Tava - Pexels/Ilustracija

Trik s vinskim praškom za pecivo pokazao je gurman i stručnjak za čišćenje koji ima profil na TikToku pod nazivom “Let’s Eat”.

On je otkrio da se hrana ne bi trebala zalijepiti za tavu ako je ona dovoljno vruća i masna, a kako biste to provjerili, potrebno vam je malo vode.

Muškarac je pokazao kako izgleda kad se na tavu stavi voda kad tava nije dovoljno vruća i kako se ponaša voda kada je tava dovoljno vruća za pripremu hrane.

Osim toga, pokazao je i kako izgleda kad je ulje dovoljno vruće da bi se jaje ispeklo na tavi, a da se na nju ne zalijepi.

U slučaju da vam se hrana ipak zalijepi za tavu ili lonac, dovoljno je da vinski prašak za pecivo pospete po dnu posude te dodate vruću vodu i da to ostavite da stoji sat vremena.

Nakon toga posudu istrljajte grubim dijelom spužve za pranje posuđa. Ako se mrlja od zagorene hrane nije u potpunosti očistila, ponovite postupak. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh