Svaštara

POMOĆU SAMO 1 TRIKA UŠTEDITE! EVO KAKO DA SMANJITE RAČUNE ZA GRIJANJE: Treba vam samo ova praktična stvar

Zbog hladnijeg vremena i sve većih računa za energiju, najvažnije je osmisliti kako svoju dom održati toplim zimi.

Možete potrošiti dosta struje kako biste ga zagrijali, ali vaš novac odlazi bespovratno ako kroz prazan prostor ispod prozora i vrata prolazi hladnoća.

Ali postoji jeftino rješenje koje će pomoći da sačuvate toplinu u svome domu.

Šta čuva toplinu doma
Ova praktična stvar je vrlo popularna i mnogi je već imaju u svom domu.

U pitanju je “cijev” od stiropora koju možete kupiti po vrlo pristupačnim cijenama u bolje opskrbljenim prodavaonicama alata. Rezultat koji se postiže korištenjem potpuno će vas oduševiti. To je zapravo jedan od najboljih načina da sačuvate toplinu i vodite brigu o računima za struju.

Ova “cijev” je izrezana u sredini i dovoljno je da je samo stavite ispod svojih prozora i vrata. Hladnoća više neće ulaziti u vaš dom. Raširite razrez i navucite na donju stranu svih prozora i vrata. Elastični stiropor će se prilagoditi svim oblicima, a vaš dom će zadržati toplinu.

Postoji još jedan jednostavan trik koji možete napraviti sami. Sve što trebate učiniti je zalijepiti samoljepljivu pjenastu traku na okvir prozora (ili zamoliti lokalnog majstora da obavi posao).

Sve dobro zatvorite
Ovaj dio se možda čini previše očiglednim, ali to je i razlog zašto ga je lako previdjeti. Ostavljanje otvorenih vrata brz je način da toplina nestane iz prostorije, a to znači da je veća vjerovatnoća da ćete navečer pojačati centralno grijanje. Jednostavno zatvaranje vrata pomoći će vam da održite toplinu u kući zimi. I naravno, isto vrijedi i za prozore, prenosi Ideal Home. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh