Svaštara

Jedan od glavnih znakova da te muškarac više ne voli: Mudar citat za žene Frederic B.

Prvo, teško je otkriti da vas neko ne voli. Drugo i još teže je isto priznati.

Nekada je potrebno dugo da shvatite surovu istinu, a nekada je znak dovoljan. “Imao sam prijatelja koji je bio zajedno sa djevojkom pet godina. Kada bolje pogledam, to je pristojno vrijeme, s obzirom da nečiji brak traja kraće. Njihova veza je zaista bila kvalitetna i odlična.

Neminovno je bilo da i za njih naiđu loša razdoblja. To je više prirodni tok događaja. Glupo je očekivati da će sve uvijek biti bajno. Jedan od razdoblja je svakako bila monotonija i udaljenost. I njima se desilo isto. On je postao sve iritantiji prema njoj, suroviji pred prijateljima, pa je shodno tome razmišljao i o raskidu.

Prijatelji su ga savjetovali da ne čini nikakve nagle i ishitrene pokrete. “Vi ste divan par, svaka veza ima takvih razdoblja, uglavnom to će proći”. Međutim, prijatelj im nije vjerovao niti poslušao, pa je nastavio dalje po svome. Iznenada, djevojka je ostavila njega.

Ispostavilo se da je već dugo trpila loše ponašanje i jednostavno joj je isto dosadilo trpjeti. Pitate se, da li je poslije toga postao srećan? Ne, zapravo, dogodilo se potpuno suprotno. Shvatio je kasno neke stvari i pokušao je da je vrati. Međutim, bezuspješno,piše Infpultinfo

Gubitak intresa, otuđenost jedno od drugog, pa čak i sumnja u postojanje nekog drugog, nije uvijek jasan signal da vas muškarac ne voli. Jedan od jasnih znakova, na koje trebate obratiti pažnju, precizno je opisao francuski književnik F. Begbeder:

“Ljubav je gotova kada se više ne može nazad. Tako to shvatite. Kada vlada nerazumijevanje, prekinuli smo, a da to nismo ni primjetili”. Može vam naići period dosade, ustaljenosti i monotonije. Možete izgubiti i zanimanje za osobu, ali je i dalje duboko volite. Sve to može biti prolazno. Ali, kada vlada nerazumijevanje i kada ne umijete isto da prepoznate, tada je veza većinom osuđena na raskid.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh