Svaštara

Retrogradni Saturn kreće naprijed! 11. novembar je ključan datum – evo šta to znači za vaš horoskopski znak

Kombinacija ovih karakteristika može imati uticaj na životni put osobe.

Saturn, planeta za koju astrolozi kažu da određuje našu sudbinu, kreće zvanično naprijed 4. novembra u Ribama, ali će u punoj snazi delovati od 11. novembra.

Retrogradni Saturn doneo je period straha, neizvjesnosti i komplikacija koji su osjećali svi horoskopski znakovi.

Treba napomenuti da Saturn koji kreće napred neće doneti procvat jer je to ipak jedna od najtežih i najmudrijih planeta u astrologiji, ali će svakako donijeti oslobođenje.

Ovo je važan aspekt jer Saturn predstavlja odgovornost, disciplinu, ograničenja i strukturu, dok Ribe predstavljaju saosećanje, maštovitost, duhovnost i intuiciju.

Evo nekoliko ključnih karakteristika Saturna u Ribama:

Emotivna dubina
Osobe sa Saturnom u Ribama često imaju dubok unutrašnji svijet. Oni su vrlo osjetljivi i saosjećajni prema drugima, što ih može činiti izvanrednim terapeutima, savetnicima ili umetnicima.

Intuituicija
Saturn u Ribama može pojačati intuitivne sposobnosti osobe. Oni često mogu prepoznati suptilne znakove i intuitivno razumeti stvari koje drugi možda ne mogu.

Duhovnost
Saturn u Ribama često dovodi do dubokog interesovanja za duhovnost i okultno. Osobe s ovim položajem mogu tražiti duhovni put kroz meditaciju, molitvu ili druge duhovne prakse.

Teškoće u postizanju ciljeva
Saturn je planeta odgovornosti i ograničenja, pa osobe sa Saturnom u Ribama mogu imati teškoće u postizanju svojih ciljeva. Mogu biti sklone izbegavanju odgovornosti ili suočavanja s realnošću, pa je važno da nauče kako da se suoče sa svojim obavezama.

Manjak samopouzdanja
Saturn u Ribama može dovesti do osjećaja nesigurnosti. Osobe s ovim položajem Saturna treba da rade na razvijanju samopouzdanja i samodiscipline kako bi postigli svoje ciljeve.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh