Svaštara

Japanska kajgana: Ovako pripremljena jaja pravićete svaki dan

Ovo jelo je omiljeno među najvećim gurmanima, a već pri prvom zalogaju shvatićete zašto.

Pržena jaja - Blogspot.com

Japanska kajgana je zaista jedinstveno jelo koje će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i vazdušastom teksturom.

Što je još bolje, priprema ovog jela je iznenađujuće jednostavna. Kada jednom probate japansku kajganu na ovaj način, vjerovatno ćete zaboraviti na uobičajeni način pripreme kajgane, prenosi B92.

Vrijeme pripreme: Oko 15 minuta

Sastojci:

4 jaja
1 kašičica rižinog vina za kuvanje
2 kašičice soja sosa
Prstohvat šećera
Malo supe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika)
Malo putera

Priprema:

U vanglici, pomiješajte jaja, pirinčano vino, šećer i malo supe razmućene u vodi, ali budite pažljivi da se ne napravi pjena. prenose nezavisne

Na srednjoj temperaturi, rastopite malo putera u tiganju i sipajte otprilike trećinu smjese od jaja. Kada smjesa malo očvrsne, koristite štapiće da je motate u rolat prema sredini tiganja.

Na prazan prostor u tiganju, sipajte pola preostale smjese od jaja, a zatim, kada očvrsne, namotajte rolat unazad. Ponavljajte ovu proceduru dok ne potrošite svu smjesu od jaja.

Obratite pažnju da se jaja dobro ispeku kako biste postigli savršenu teksturu.

Po želji, dok je smjesa od jaja još mekana, možete dodati malo rendanog kačkavalja ili izmrvljenog sira, što će ovom jelu dodati dodatnu dimenziju ukusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh