Svaštara

Sve više je supružnika koji žive kao potpuni stranci: 3 faze ljubavi nakon kojih nema povratka

U vezama je moguće da naiđete na različite trenutke i osjećanja. Tako se kao jedan od čestih osjećaja javlja da ste došli do određene tačke u kojoj se još niste razišli sa partnerom ali vam se čini da i ne ide baš sve kako treba.

Par - Moj.ba

Samo u rijetkim situacijama, parovi koji dođu do takve tačke se ne rastaju. Teško je u takvoj situaciji znati šta je ispravno, i kako tačno postupiti. Najbolje bi bilo da se suočite sa istinom i sami vidite šta i kako.

Naravno, razumljivo je da sa druge strane možda još gajite nadu da će sve uspjeti. Jednostavno, opet vam ostaje iskrenost, i stav da ako sebi dozvolite neke radnje, odnos treba da se prekine. 1. Ako nakon svađe, govorite da ćete otići Sasvim je normalno i očekivano da rasprave između partnera postoje.

Jednostavno, čak i kada ste pronašli svoju srodnu dušu, nekad naiđete na drugačije viđenje stvari. Problem može nastati, kada žena koja je i sama započela raspravu ili svađu, prijeti da će otići. Obično se takva svađa ugasi, ali zaboravi se važan segment, da je neko rekao da će otići.

Shodno tome, ako je jednom bila spremna otići, ako je pritom bila iskrena u svojim riječima, možda će sljedeći put na puno manju raspravu zaista i otići. 2. Obraćanje pažnje na druge muškarce Kada žena sebi da mogućnost da slobodnije komunicira sa drugim muškarcima, tada je definitivno znak da je vrijeme da se veza prekine.

Ukoliko prihvata poklone od drugih muškaraca, stalno ide na ručak poslije posla sa radnim kolegom, slobodna je pri upoznavanju i slično. U vezi je poštovanje važno, i ako osjetite da ga nemate ili ne pružate, vjerovatno je vrijeme da stavite tačku na postojeći odnos.

3. Otvoreno nepoštovanje Za mnoge poštovanje važi kao glavni stub veze. Nemoguće je živjeti u harmoniji sa ženom koja otvoreno ne poštuje svog muškarca, a otvoreno se vide primjeri, gdje iznosi kritike pred drugim ljudima i iskazuje samo njegove mane.

Žena koja ne osjeća više jaku emociju spremna je da stalno nešto prigovara. Prestaje da cijeni njega kao partnera, njegovo vrijeme, novac i druge resurse. Često je skolna da nešto zahtijeva, ali da ne pruža mnogo zauzvrat,piše Infpultinfo

Važno bi bilo da oba partnera u svom odnosu prepoznaju ako su došli do tačke rastanka. Samo tada i jedino će znati šta i kako dalje, a da pritom budu iskreni jedno sa drugim. Možda jedino na taj način pokušate pronači rješenje za dalje i nastavite život u normalnom toku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh