Svaštara

Saznajte da li ste rođeni pod srećnom zvijezdom ili će vam cijeli život biti teška muka!

U svakom znaku horoskopa nalazi se po neka fiksna zvijezda koja određuje vašu sudbinu.

Astrologija - Magicus.info

Fiksne zvijezde su značajna pozicija u svačijoj natalnoj karti. Svaki horoskopski znak ima svoju fiksnu zvezdu koja mu može odrediti tok života.

OVAN – Alderamin

Ova zvijezda se nalazi u sazviježđu Ovna i daje naglašen dar za komunikaciju, ali i pretjeranu ambiciju. Ponekad može biti naglašena crta bizarnosti i cinizam. Osobe rođene pod ovom zvijezdom nerijetko imaju porodičnih problema i nose energiju razaranja.

BIK – Algol

Ova zvijezda u znaku Bika predstavlja glavu Meduze. Meduza je ljepotica koja svojim pogledom ima moć da pretvara ljude u kamenje. Vrlo je osvetoljubiva, prijeke naravi. Ona ne prašta i ne treba je provocirati. Njene su posljedice fatalne. Mnoge su glave padale.

BLIZANCI – Rigel

Ova zvijezda donosi čast, visok položaj i slavu posebno u umetnosti kao što je muzika. Nije ni čudo što većina rođenih u znaku Blizanaca radi ili sarađuje sa medijma.

RAK – Sirius

Najsvijetlija zvijezda neba. Plamteće oči Oriona, donosi isključivo uspjehe i veliku popularnost. Ako se rođeni pod Siriusom ne umiju obuzdati, mogu biti najstrože kažnjavani, ali ova zvijezda svakako donosi čast.

LAV – Regulus

Regulus donosi bogatstvo i čelne pozicije, kao i velike poslove i puno novca. Ipak, ovo je opasna fiksna zvijezda, koja nosi i mogućnost povreda u fizičkom smislu, kao i nesreće.

DJEVICA – Zosma

Rođeni pod ovim sazviježđem imaju tendenciju da steknu slavu ali kroz nesreće ili velika žrtvovanja. Zosma je zaštitnik pisaca, govornika i političara.

VAGA – Algorab

Daje veliku snagu ličnosti i sposobnost vladanja nad tuđim životima. Algorab je zvijezda manipulatora, stoga nije čudo da su Vage najbolje u tome.

ŠKORPIJA – Gema

Zvijezda koja naglašava jaku seksualnost umetničke darove, mada sa druge strane naglašava opasnost od trovanja, kao i sklonost perverzijama. Vrlo je povezana sa okultnim.

STRIJELAC – Antares

Jedna je od najmoćnijih zvezda. Mahom donosi naglu slavu i uspjeh, ali ide i u krajnost, te može donijeti i velike gubitke i podložnost nevoljama, opasnostima i stradanjima.

JARAC – Vega

Oličenje je uspjeha i naglašava veliku snagu i koncentraciju misli, naučnike sa naglaskom na matematičare, a u politici zna da donese velike uspjehe.

VODOLIJA – Delfin

Ova zvezda može karakterisati nemoralne osobe, ali i literalne talente. Inteligencija je ovdje vrlo naglašena. Postoji mogućnost česte promjene mjesta boravka.

RIBE – Ahernar

Ova zvijezda donosi česta duga putovanja, uspjeh u pravnim poslovima, mada i nevolje na tim putovanjima, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh