Svaštara

Otišla s vlastitog vjenčanja nakon što je porodica osramotila

Nesretni par propustio je većinu govora svojih porodica jer je mlada bila jako potresena

Vjencanje - Ljepotaizdravlje.ba

Manje-više, sve žene odmalena maštaju o danu svog vjenčanja, planiraju kako će sve proći besprijekorno, ali ne bude to uvijek tako u stvarnosti.

Nažalost, jedna shrvana novopečena supruga otkrila je da je njena porodica potpuno uništila njen poseban dan dijeleći njene fotografije s gostima – za što ih je posebno zamolila da ne čine. Ali nije to sve. Njena ju je familija pred svima nazivala pogrdnim imenima, prenosi “Mirror”.
Ponižavajuće fotografije

U strahu da bi njena porodica mogla pomisliti da je smiješno prikazivati njene ponižavajuće fotografije iz mlađih dana kada je imala višak kilograma i da će zbog toga biti ismijavana, istakla je da se takve slike ne prikazuju i naglasila koliko bi je to uznemirilo. Uprkos toj molbi, njeni roditelji su mislili da bi to bilo zabavno i rekli su da ne bi trebala biti jedina koja se zabavlja na svom vjenčanju, ali su obećali da neće prikazivati takve slike. prenosi Avaz

Međutim, čini se da nisu marili za sreću svoje kćerke i išli su protiv njenih želja, rugajući se njenom prijašnjem izgledu, pokazujući njene slike u kupaćem kostimu, one gdje jede nezdravu hranu i radi smiješne grimase, neposredno prije nego što su održali svoje govore na veliki dan. Da stvar bude gora, slike njenog novog supruga bile su slatke i nisu izazvale jednako okrutnu reakciju njihovih gostiju kao njene.

– Moje su bile ponižavajuće i odvratne u svakom pogledu. Svi su se počeli smijati. Činilo mi se kao da oživljavam traumu iz vremena kad sam bila tinejdžerka i ljudi bi mi se smijali, pa sam odmah počela plakati – otkrila je mlada u objavi na Redditu.

Jako potresena

U drugom srcedrapajućem obratu, njen je muž mislio da ona plače od radosti dok nije shvatio da su to bile prave suze tuge. Nesretni par propustio je većinu govora svojih porodica jer je mlada bila jako potresena, ali čula je kako joj je mama dodatno pogoršala situaciju otkrivši njihov zločesti nadimak za nju dok je bila tinejdžerka.

Otkrila je da je bila kap koja je prelila čašu kada je njena mama rekla: “Pa, svi smo tako sretni što smo ovdje. Nikada nismo mislili da će se gospođa Pigi udati, svi smo mislili da će sama živjeti u jeftinoj unajmljenoj kući sa sve njene četiri smrdljive mačke.

Osjećajući se potpuno jadno, otišla je sa zabave, dok ju je tješio suprug.

Nakon kratkog vremena njena porodica i prijatelji izašli su van da je potraže, ali, šokantno, bili su ljuti na nju.

-Moji su roditelji bili bijesni. Vikali su na mene jer sam otišla sa zabave, govoreći da sam ja kriva za sve ovo jer sam trebala samo uživati i pustiti ih da završe svoj govor bez takve scene. Neki od mojih rođaka također su ih podržali, zbog čega sam se osjećala još gore – rekla je mlada.

Mladoženja je, razumljivo, bio ljut i zaprijetio im je da će ih udariti ako ne odu.

Mlada je rekla da je plakala cijelu noć nakon što je napustila zabavu i da je tužna jer joj se roditelji još nisu izvinili. Njena je objava razbjesnila komentatore koji su stali u njenu odbranu.

Jedan joj je savjetovao da ih neko vrijeme hladnokrvno ignorira:

“Mislim da bi se trebala odmoriti od njih, prestati s kontaktom. Oni te maltretiraju, nisu ti podrška i ti ne ih ne trebaš. Familija bi te trebala podržavati, ohrabrivati, a ne ponižavati te, oni su sebični. Odmori se, fokusiraj se na sebe i svog muža, stvori svoju budućnost bez njihove negativnosti.”
Podrška s Reddita

Drugi je ljutito upitao:

“Mrzi li te tvoja porodica toliko ili još žele da budeš glavna šala u familiji?”, dok je treći dodao: “Da je neko bacio piće na tvoju majku tada i tamo, vjerovatno bih aplaudirao. Ta grozna vještica je to apsolutno zaslužila.”

Mnogi su joj ukazivali na njen novi život i savjetovali je da se fokusira na supruga, a ne na porodicu.

“Udala si se za nevjerovatnog čovjeka”, rekao je jedan. “Stao je u tvoju odbranu i trebala bi cijeniti tog čovjeka.”

Neko je dodao:

“Vaš muž zvuči nevjerovatno. Ako vaša porodica nema poštovanja prema vama, ne bih očekivala izvinjenje. To toksično ponašanje samo pokazuje da se osjećaju kao da nisu učinili ništa loše. Ako razmišljate o tome da imate djecu, u budućnosti bi vjerovatno i njih maltretirali”, prenosi “Dalmatinski”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh