Svaštara

Procvijeta li vam ova biljka znajte da ste posebna i dobra osoba, a kuća vam je puna sreće i blagostanja

Biljka kojoj treba zaista mnogo pažnje da bi dala nagradu u vidu prelijepog cvijeta jeste kaktus! Tako posebni, tako veličanstveni, a škrti i zahtjevni – na cvatu.

pexels.com/vlada-karpovich

Ako vam u domu procveta ova biljka, znajte da ste veoma posebna i dobra osoba, a vaša kuća je puna pozitivne energije, sreće i blagostanja.

Kao kućno bilje, njeguju se manje sorte kaktusa, a postoje oni koji uprkos svim pokušajima ne mogu da napuste pojedina mjesta; samo tamo uspevaju, a na drugim mjestima venu.

Zanimljivo je da brojne vrste kaktusa cvijetaju samo jednom godišnje. Ako uopšte i cvijetaju. Zbog toga cvijet kaktusa treba smatrati nagradom. Cvijetom će vas kaktus nagraditi tek kada mu pružite bezgraničnu ljubav. A baš zbog toga što izdržava i najsurovije uslove, kaktus se smatra simbolom majčinske ljubavi i prinove u domu, pišu mediji.

Kaktusi cvijetaju onda kada su zadovoljni, a priznaćete nije uvijek lako ispod trnja i surove maske doći do veličanstvene suštine. Kao i sa nekim ljudima. Ispod oklopa i maski surovosti često se kriju nevina bića sa iskonskom ljubavlju spremnom da sve podijele sa onima koji imaju ključ.

Kaktusi pripadaju familiji Cactaceae. Ova familija je veoma rasprostranjena, a na svetu postoji čak oko 130 vrsta i čak 1.750 poznatih vrsta kaktusa.

Ime kaktus potiče od grčke riječi i znači “izdržljivost”. Žive u sušnom okruženju, a pronađeni su prvi put u pustinji Atakama u Čileu.

Danas se gaje kao neuništive kućne biljke, a kada procvijetaju, to su najljepši ukrasi svakog doma, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh