Svaštara

MASNA KOSA? Naučite šta činiti jednom za zauvijek

Pridržavajte se ovih savjeta

Masna kosa može biti prava noćna mora koju nije lako trajno riješiti, pogotovo ako ste predisponirani da proizvodite puno sebuma, ne možete mnogo toga da uradite. Dobra vijest je da se njime može upravljati uz nekoliko pametnih trikova.

1. Izbjegavajte korištenje previše proizvoda

Svako ko rutinski koristi peglu i druge alate za oblikovanje kose često će primijetiti da im kosa brzo postaje teška, uprkos tome što je peru. Kao što je pomenuto, to je zato što sprejevi, gelovi i maske za zaštitu od toplote mogu ostaviti trajni talog na koži. Ako kosa nije pravilno oprana, ti proizvodi, u kombinaciji sa prirodnim sebumom, na kraju čine kosu masnom. Da biste to ispravili, koristite proizvode koji su posebno formulisani za pročišćavanje, koji će pomoći kosi da “diše”.

2. Nanesite balzam samo na svoju dužinu

Proizvode nakon šamponiranja treba koristiti sa oprezom i nanositi ih samo u malim količinama na vrhove kose. U ovom slučaju, manje je više. Korišctenje hidratantnog regeneratora po cijeloj kosi ne mora nužno da dovede do više vlage i zapravo može da popravi stanje kose i da je zaštiti. Ako koristite regeneratore ili maske za raščešljavanjee, odlučite se za češljanje kose pod tušem.

3. Probajte piling kože glave

Piling i glinene maske su korisni jer pomažu u uklanjanju mrtvih ćelija, ostataka proizvoda i sebuma. Nježni piling je odličan jer može pomoći aktivnim sastojcima u šamponu i balzamu da bolje prodre, osiguravajući efikasnost. Oni sa masnom kosom treba da traže formule sa salicilnom kiselinom zbog njene moći regulacije sebuma.

4. Nikada nemojte biti bez suhog šampona

Neophodan za svakoga ko brine o masnoj kosi, suhi šampon je super efikasan u uklanjanju masnoće i vraćanju volumena kosi. Na tržištu postoji veliki broj različitih formula koje odgovaraju različitim problemima kose, ali sve ih treba nanijeti na korijen i umasirati. Pazite da ne pretjerate jer se mogu nakupiti na koži ili izazvati iritaciju. prenosi glamblam


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh