Svaštara

ČISTI PROZORE kao ludo, ne treba čak NI KRPA: Ne, nije ni sirće, ni soda bikarbona, a nalazi se U SVAKOJ KUHINJI

Ne, nije ni sirće ni soda ! To je nešto sasvim drugo, iznenadićete se kada pročitate koji je najbolji način za čišćenje prozora. Naime, sve češće se na društvenim mrežama crni čaj spominje kao najefikasnije sredstvo .

Sljedbenici gospođe Hinch , takozvane ” kraljice čišćenja” , tvrde da je upravo ovo piće najefikasnije u čišćenju . Kako kažu, rezultati su fenomenalni.

Zašto crni čaj tako efikasno čisti prozore?

Kažu da je to zbog njegovog sastava, odnosno taninske kiseline, koja može uništiti i najtvrdokornije naslage prljavštine i masnoće. Mnogi proizvodi ih samo razmažu po staklu , ali to nije slučaj sa crnim čajem.

Sljedbenici gospođe Hinch sastavili su detaljan vodič za čišćenje prozora . Kako kažu, ne treba vam sunđer ni krpa . Uz čaj je najbolje očistiti novinama, a nakon ribanja samo isprati prozore toplom vodom.

Evo kako crni čaj djeluje i čisti prozore, pogledajte detaljan vodič:

Prvo počnite brisanjem prašine s okvira prozora. Isto uradite i sa roletnama , a ako imate zavjese, obavezno ih skinite i operite prije čišćenja . Ako imate mrežu protiv komaraca na prozorima , skinite je i obrišite mokrom krpom i osušite. Dok se to suši, operite vanjsku stranu stakla i okvira ručnikom. Poprskajte sredstvom za čišćenje prozora i crnim čajem koji ste ohladili i stavite u bočicu sa raspršivačem. Obrišite prozore od vrha do dna novinama ili krpom od mikrovlakana .

Ovaj alat čisti prozore kao ludi, vjerujte nam. Obrišite dok staklo ne bude potpuno čisto i sjajno.

Ponovite zadnja dva koraka na vanjskoj strani prozora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh