Svaštara

Žena će privući muškarca ovom osobinom: Psiholog tvrdi da ljepota nije presudna

Samopoštovanje je osnova svega u životu, pa i ljudskog postojanja

Žena - Pexels/Masha Raymers

Psiholog Mihail Labkovski ističe da postoji jedna ključna karakteristika kod žena koja je važnija od njihove ljepote i obrazovanja.

Labkovski je poznat širom svijeta po svojim često direktnim izjavama. Tokom svoje tridesetogodišnje karijere, naglašavao je teoriju da je bitno uvijek raditi ono što volimo i želimo. U svojim predavanjima ističe da je samopoštovanje osnova svega u životu i ljudskog postojanja.
Ključ za postizanje uspjeha

Prema Labkovskom, mnoge stvari u životu, uključujući sreću u ljubavi, uspjeh na poslu i opći kvalitet života, zavise od samopoštovanja. On naglašava da je zabluda vjerovati da uspješni ljudi imaju samo izraženo samopouzdanje. Naprotiv, Labkovski tvrdi da je tačno suprotno: ako imate zdravo samopoštovanje i prihvatite sebe, to je ključ za postizanje uspjeha.

Labkovski je izjavio: “Samopoštovanje nadoknađuje sve: ako nema posebne ljepote, obrazovanja i talenata, ali čovjek beskrajno voli sebe i ne sumnja (i potpuno s pravom) u svoju jedinstvenost i šarm, sigurno će biti sretniji i jači, pametniji, ljepši, čak i bogatiji. Visoko samopoštovanje pobjeđuje sve!”

Nije fokusirana na svoje nedostatke

Govoreći o utjcaju samopoštovanja na odnose sa suprotnim spolom, Labkovski ističe da samopouzdana žena ima duboku ljubav prema sebi. To je čini privlačnom muškarcima jer nije fokusirana na svoje nedostatke, već je zadovoljna sobom. Njen način komunikacije je lagan i odaje utisak da je sposobna za sve. Labkovski objašnjava da autentično samopouzdanje proizlazi iz unutrašnjeg osjećaja sigurnosti. Također, samopouzdana žena ne dozvoljava da prisustvo ili odsustvo muškarca utječe na njen život.

Na kraju, Labkovski podvlači važnost ljubavi prema sebi. Podstiče na vježbanje samopoštovanja, samoprihvatanja, samopraštanja i usmeravanja pažnje na sebe, bez poređenja sa drugima.

– Volite sebe, na kraju krajeva. Vježbajte ovo, odobravajte, oprostite sebi, ugađajte sebi i ne upoređujte se ni sa kim – naglašava Labkovski. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh