Svaštara

Nije dovoljno samo poznavati veličinu: Ovo su najčešće greške prilikom kupovine grudnjaka

Kada birate grudnjak koji će odgovarati vašim grudima, nije dovoljno samo poznavati veličinu. Naime, postoji niz parametara prema kojima biste trebali odlučivati kada je riječ o kupovini ovog komada donjeg veša.

Grudnjak - Blogspot.com

Prema istraživanju Grand Viewa, proizvodnja i prodaja grudnjaka vrijedna je oko 86 miliona dolara. Stoga, nije loše poznavati koje su to najčešće greške koje žene prave prilikom kupovine grudnjaka.

Veličina

Veličina vašeg grudnjaka može se promijeniti i ukoliko dobijete ili izgubite oko dva kilograma. Osim promjene u kilogramima dolaze i hormonalne promjene koje također utiču na izgled i veličinu vaših grudi. Osim toga, nije dovoljno samo birati po veličini, mnoge veličine grudnjaka razlikuju se i po brendovima.

Ne radite “odskočni” test

Ovaj test je izuzetno koristan i preporučuje se prilikom kupovine sportskog grudnjaka, ali može pomoći i prilikom kupovine grudnjaka za svakodnevno nošenje. Test podrazumijeva da se pomjerite prema naprijed kako bi grudi “pale” u košarice, a zatim skočite. To će vam pokazati da li imate odgovarajuću podršku koju grudnjak treba pružiti grudima.

Ono što je važno kada kupujete grudnjak jeste da kupite onaj koji pravilno i udobno stoji na najudaljenijoj kuki. Na taj način imat ćete prostora za pomicanje do bližih i čvršćih kvačica jer vremenom dolazi do rastezanja grudnjaka.

Oblik grudnjaka je jednako bitan kao i veličina. Nekim grudima jednostavno ne odgovaraju određeni oblici grudnjaka, stoga je važno pronaći onaj koji vam najviše odgovara.

Naramenice grudnjaka ne bi se trebale urezivati u tijelo bez obzira na veličinu vaših grudi. Radije pronađite šire naramenice koje će osigurati da vaše grudi čvrsto stoje, a da prilikom toga ne boli. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh