Svaštara

Djevojka bila predmet ismijavanja zbog debelih nogu: Ljekari utvrdili da pati od neizlječive bolesti

Viktorija je osjećala sram čak i da izađe iz kuće, pa i da obuče određenu odjeću

Viktorija Matosa - Instagram

Influenserica Viktorija Matosa (26), koja ima 4,3 miliona pratilaca na Instagramu, podijelila je kroz šta je prolazila tokom odrastanja zbog svojih izraženih oblina.

Bila je predmet ismijavanja svojih vršnjaka, pa je neumorno vježbala u teretani. Nije primjećivala nikakve rezultate, zbog čega se osjećala tužno i iscrpljeno. Zapravo, nije imala pojma da njeno zdravstveno stanje stoji na putu napretku u fitnesu.

Viktorija je osjećala sram čak i da izađe iz kuće, pa i da obuče određenu odjeću, kao što je šorc, zbog čega je potražila savjet ljekara.

Kasnije joj je dijagnostikovan lipoedem – bolest koja uzrokuje da se abnormalne masne naslage neravnomjerno nakupljaju u tijelu i za koju nema lijeka.

Sada se Viktorija nada da će podići svijest o ovom stanju i pomoći drugima da prihvate sebe, prenosi „TheSun“.

– Uvijek sam imala debele noge, ali je počelo da se pogoršava nakon što sam dobila menstruaciju. Nisam mogla čak ni da nosim šorc van kuće, bilo me previše stid. Počela sam da izbjegavam da idem na plažu i samo sam nosila helanke i farmerke, zbog čega mi je bilo veoma neprijatno, a udaljavala sam se i od prijatelja. Zbog maltretiranja i pritiska da uvijek radim mnogo vježbi da bih smršavila, isprobala sam mnoge restriktivne dijete, što je dovelo do toga da sam se prejedala. Provodila sam tri sata u teretani – rekla je Viktorija i dodala:

– Želim da pomognem drugim ženama, jer sam nakon otkrivanja lipoedema na Instagramu dobila nekoliko poruka od žena koje su se osjećale loše i nisu znale da pate od iste bolesti. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh