Svaštara

Evo zašto se najviše debljamo u predjelu struka

Ni ženama ni muškarcima nije prijatno kad im se poveća stomak. Neke dame koje se bore s tim problemom vježbama i dijetama, ali uvijek se sve skuplja baš tu, oko struka.

Salo - Ilustracija

Ljudi se debljaju i tokom poremećaja hormona, a stres je glavni uzrok takvog stanja. Kortizol proizvodi ista žlijezda koja stvara i adrenalin. Kortizol je posljedica hroničnog stresa, može se nakupiti, stvoriti hormonalnu neravnotežu i nakupljanje sala na stomaku.

Isti problem imaju i žene koje imaju previše ili premalo estrogena, recimo u menopauzi. Kod muškaraca je dispalans testosterona poguban za njihovu dobru liniju. Stres utiče i na njihove hormone.

Ako stresne situacije ublažavete tješeći se hranom koja je puna rafiniranog šećera i jednostavnih ugljenih hidrata i loših masti, očekujte veći stomak. Pokušajte pronaći neki drugi način za ublažavanje stresa, prenosi net.hr.

Za zdravlje i izgled nije važna samo hrana, nego i tešnost koju unosimo u organizam. Zato pijte vodu jer je ona najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji napitak, a tijelo je obožava. Čaša vode prije obroka smanjuje apetit pa pomaže kao zaštita od prejedanja. prenose nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh