Svaštara

Horor: Policija traga za “vješticom” koja je ukrala glavu iz groba ubijene djevojke

Brazilska policija je saopćila kako je u potrazi za “potencijalnom vješticom” nakon što je glava ubijene žene ukradena iz njenog groba.

Sandra Almeida - Uniland

Iako zvuči kao slučaj iz horor filma, priča postaje još jezivija kada saznate okolnosti u kojima je mlada žena tragično stradala. Policija je prvi put upozorena na jeziva događanja u državi Rio de Janeiro, nakon što su dobili obavijest o bizarnim slučajevima koji se odvijaju na groblju.

Međutim, ništa ih nije pripremilo za, kako tvrde, “jezivi ritual” koji su pronašli na grobu Sabrine Tavares de Almeide – policija tvrdi da postoje dokazi o “crnoj magiji”. prenosi Radiosarajevo

Krim-analitičar Fábio Barbosa Teixeira za lokalne medije je izjavio: “Poklopac drvenog lijesa unutar grobnice bio je razbijen, a glava pokopane osobe je ukradena. Umjesto glave, stavljena je zemljana zdjela u kojoj su se nalazili različiti spaljeni materijali.”

Policija je već zatražila pomoć lokalne zajednice u “lovu na vještice”.

Almeida je ubijena prošlog augusta – imala je 31 godinu – kada ju je ustrijelio uljez s kapuljačom dok je spavala u svom domu, a njena majka ranjena je tada u unakrsnoj vatri. Njena majka je preživjela, no 31-godišnjakinja nije, a policija je imenovala Almeidinog bivšeg šurjaka, Mateusa da Silvu Osória Ferreiru, kao glavnog osumnjičenika.

Ferreira je bio izrazito ljut na nju nakon što je naslijedila dom svog supruga – Ferreirinog brata – policajca koji je ubijen 2016. Napetost između njih dvoje postala je tolika da je Ferreira zakonski osporio nasljedstvo i nadao se da će dobiti vlasništvo nad kućom. Ipak, nakon što je izgubio pravnu bitku, odbio je prihvatiti presudu i, kako policija vjeruje, ubio Almeidu.

Iako je kasnije uhapšen i optužen za stravičan zločin, sudac ga je pustio na slobodu zbog nedostatka dokaza…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh