Svaštara

OTROVNI MONSTRUM ISPLIVAO IZ MORA! Stručnjaci se odmah oglasili i upozorili posjetioce plaže: Držite se ŠTO DALJE možete

Mještane Kvinslenda dočekala je na plaži ogromna morska zmija koja je isplivala na pijesak.

plaža , zmija - novi

Velika Stoksova morska zmija pronađena je rano ujutru prošlog četvrtka na poznatoj lokalnoj plaži, a hvatač zmija Stjuart Mekenzi upozorava na njihov “veoma otrovan” ugriz. Crno-bijeli reptil imao je otprilike 1,2 metra u dužinu i oko pet centimetara u obimu.

– To su po prirodi prilično velike zmije, ali ovo je bila prilično velika jedinka u svom najdebljem dijelu – otkrio je Mekenzi.

Meštani su bili podjednako šokirani i zadivljeni veličinom životinje za koju se činilo da je povrijeđena.

– Nisam znala da imamo takvo stvorenje u našoj sredini – navela je jedna korisnica na društvenim mrežama.

– Iznenađena sam veličinom iako znam kolike mogu biti morske zmije. Glava joj je ogromna – navodi druga korisnica.

– Nikada više ne plivam na Sanšajn biču – napisao je jedan korisnik nakon što je saznao da postoje ogromne morske zmije.

Stoksove morske zmije su među najvećim i najkrupnijim od svih morskih zmija i mogu dostići dva metra dužine i 26 cm u obimu, prema navodima odjeljenja za životnu sredinu i vodu. Alarmantno zvuči činjenica da su agresivne i poznato je da napadaju ničim izazvane.

Morske zmije su uobičajene u vodama na sjeveru kontinenta.

Mekenzi je podsjetio posjetioce plaže da izbjegavaju dodirivanje zmije ako je primijete na obali ili negdje drugdje.

– Ako vidite morsku zmiju na plaži dok šetate samo se držite na bezbjednoj udaljenosti. Držite djecu i kućne ljubimce dalje od nje, a onda samo pozovite svog lokalnog hvatača zmija – navodi stručnjak.

Mekenzi dodaje da je otrov morske zmije jak, ali da nije urađeno mnogo studija da bi se znalo o njegovim efektima.

– Svakako da situacija ne bi bila dobra – upozorio je stručnjak. prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh