Svaštara

Sretni parovi si ovih 7 fraza ne govore u svađi: Izbjegnite ih i vi

Svi griješe i ponekad izaberu krivo. No, važno je ne kažnjavati svog partnera kada odluka dovede do nesretnog ishoda. Na kraju, oboje ste zajednički donijeli odluku, čak i ako vas je partner nagovorio

Par - Businessinsider.com

I sretni parovi se kao i svi drugi svađaju, ali oni nauče ono što ne bi smjeli reći u žaru rasprave. Razumiju granicu koju ne treba prelaziti. prenosi 24sata

1. Odrasti!

Ovo je omalovažavajuća fraza koja djeluje na pretpostavci da ste vi u pravu, a vaš partner u krivu.

– Velika pogreška. Ovo će oslabiti samopoštovanje partnera – kaže Shar Fuller, stručnjak za veze.

2. Ti si kriv/a za ovo

Kad god nešto krene po zlu, postoji prirodni instinkt da pokušate shvatiti što se dogodilo i zašto. To obično dovodi do dodjele krivnje, a prvi instinkt većine ljudi je da ne upiru prstom u sebe. Međutim, ako svu krivnju prebacite na partnera tako ćete potaknuti samo ogorčenost i bijes.

3. Patetičan/a si

Ovakva fraza obično proizlaze iz nakupljene boli i gorčine koja se nakupila tijekom vremena. Ako se ne pozabavite korijenom tih emocija, one će izaći na vidjelo za vrijeme rasprave ili svađe s partnerom.

4. Nikad se nisam trebala udati za tebe

Ovo je izjava koja u trenutku može pokvariti odnos. Ova izjava će duboko raniti partnerov osjećaj karaktera i samopoštovanja. Teško ćete ispraviti ovako nešto, pa razmislite o tome što bi vas moglo natjerati da kažete ovako nešto i riješite to sa sobom prije nego što kažete partneru.

5. Volio/Voljela bih da te nikad nisam poslušao/la

Svi griješe. Svi ponekad izaberu krivo. No, važno je ne kažnjavati svog partnera kada odluka dovede do nesretnog ishoda. Na kraju, oboje ste zajednički donijeli odluku, čak i ako vas je partner možda nagovorio.

6. Isti/a si otac ili mama

Ova fraza je dvostruko uvredljiva jer ne samo da ponižava vašeg partnera, već i njihove roditelje. Mali je udarac kopati po karakteru ili negativnim atributima nečije obitelji i koristiti ih protiv partnera. Upoznavanje obitelji partnera znači da ste dobrodošli u njegov krug. Ne zloupotrebljavajte povjerenje koje ste stekli, kaže Fuller. Pokažite svom partneru da poštujete njih i njihovu obitelj.

7. Žao mi je što nisam dovoljno dobar/a za tebe

Povjerenje je ključno u vezi, a ovakvo iskazivanje nedostatka samopouzdanja dovesti će do frustracije. Također sugerira nefleksibilnost ili nespremnost za promjenom, piše Yahoo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh